Dulcolax

DULCOLAX 5mg, drajeuri gastro-rezistente

Un drajeu gastro-rezistent conține bisacodil 5 mg.

lndicații terapeutice

Se recomandă pacienților pentru tratamentul constipației. Se recomandă pentru pregătirea procedurilor diagnostice pre- și postoperator, ca și în cazurile care necesită facilitarea evacuării colonului. În toate aceste cazuri, administrarea de Dulcolax 5mg se va face sub supraveghere medicală.

Doze și mod de administrare

Copiii cu vârsta de până la 10 ani care suferă de constipație cronică trebuie tratați numai conform indicațiilor medicului. Bisacodil nu trebuie administrat la copiii cu vârsta până la 2 ani sau mai mici.

Tratamentul constipației pe termen scurt:

Adulții și copii cu vârsta peste 10 ani: 1-2 drajeuri gastrorezistente Dulcolax 5 mg (5-10 mg bisacodil) pe zi, administrate seara, înainte de culcare. Copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 ani: 1 drajeu gastrorezistente Dulcolax 5 mg (5 mg bisacodil) pe zi, administrat seara, înainte de culcare.

Contraindicații

Dulcolax este contraindicat la pacienții cu ilcus, obstrucție intestinală, abdomen acut chirurgical incluzând apendicită, boli inflamatorii intestinale acute și dureri abdominale severe asociate cu greață și vărsături, care pot fi semne ale unei afecțiuni severe. Este, de asemenea, contraindicat în stări de deshidratare severă și la pacienți cu hipersensibilitate la bisacodil sau Ia oricare dintre excipienți.

Atenționări și precauții speciale pentru utilizare

La fel ca toate laxativele, Dulcolax nu trebuie administrat zilnic, perioade îndelungate de timp. Dacă este necesară administrarea zilnică de laxative, atunci trebuie investigată cauza constipației. Dezechilibrul electrolitic poate produce o sensibilitate crescută la digitalice. Nu trebuie administrat Dulcolax la copii, fară recomandarea medicului. Un drajeu conține 33,2 mg lactoză, rezultând un total de 66,4 mg lactoză pe doza zilnică maximă recomandată în tratamentul constipației la adulți și copii cu vârsta de peste 10 ani. Pacienții cu afecțiuni ereditare rare de intoleranță la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbție la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament. Reacții adverse frecvente (> 1/100 si < 1/10): crampe abdominale, dureri abdominale, scaune lichide (diaree), greață.

Supradozaj

La administrarea de doze mari pot să apară scaune lichide (diaree), crampe abdominale și pierderi de lichide, de potasiu și de alți electroliți, semnificative clinic. APP nr. 1956/2009/01 Data revizuirii textului: Septembrie 2010

Acestea reprezintă informații abreviate despre produs. Dulcolax se eliberează fară prescripție medicală. Se recomandă citirea cu atenție a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplacute, adresați-vă medicului sau farmacistului.